sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Andechser Spezial Hell

- 5,9% - ??IBU - ??EBC - 0,5l pullo - Saksa -

Andechsin luostaripanimo on jo nimenä takuuvarma laadun tae. Yhtään huonoa Andechsia ei ole tullut vastaan, ainakin jos vertaa muiden panimoiden vastaaviin tuotteisiin. Sen takia onkin harmillista, ettei yksikään panimon oluista ole suomalaisittain maitokauppavahvuista. Se kun epäilemättä asettaa jonkinlaisen esteen niiden maahantuontiin.

Väriltään vaaleankultainen Spezial Hell on vaahdoltaan melko runsas, joskin se katoaa pian ja jää jäljelle vain likaisen näköisena kalvona nesteen päälle. Tuoksu on valitettavan peruslagermai- nen: mieto, makean maltainen ja lievästi leipämäinen. Maku on ennen kaikkea raikas. Flavoreita sentään löytyy keskimääräistä enemmän, joista päällimmäisenä jenkkimäinen sitrus. Mallasta on, mutta makeusaste ei kohoa turhan imeläksi. Katkeruutta on hieman, mutta enemmänkin toki sopisi mukaan. Juoma on varsin kevyttä alkoholiprosenttiinsa näh- den, hiilihappoa on maltillisesti. Jälkimaku on sitruksinen ja mukavan katkera. Andechsin panimo on jälleen onnistunut tekemään lajityypissään erinomaisen oluen. Kurja vain, ettei itse lajityyppi mahdollista kovinkaan kummoista lopputulosta. Mieluummin juon vaikka keskinkertaista kellerbieriä.

2,5/5

-Brettanomyces

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti