sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Oluen pisteytyksestä

Käytän äärimmäisen subjektiivisissa arvoissani skaalaa 1-5. Arvosana ei muodostu oluen eri osa-alueille annettujen pisteitten perusteella, vaan aivan oman mieltymykseni mukaan. Tällä pyrin karsimaan viimeisetkin objektiivisuuden rippeet arvosteluistani. Antamani arvosanat painottuvat selvästi asteikon alapäähän ja vastaavat suunnilleen seuraavia kuvauksia:

1 Todella huono ja pahan makuinen.
1,5 Huono, muttei välttämättä pahan makuinen.
2 Mitäänsanomaton.
2,5 Keskinkertainen.
3 Hyvä, muttei silti erotu massasta.
3,5 Hyvä. Parempi kuin yhdeksän kymmenestä oluesta.
4 Erittäin hyvä. Tässä pitää jo olla jotakin erityistä.
4,5 Loistava.
5 Täydellinen. Ei näitä pisteitä viitsi antaa.

-Brettanomyces