sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Lidlin 0,33l oluttölkit vertailussa

Päätin tehdä köyhän miehen oluttestin ja ostin Lidlistä viisi pientä oluttölkkiä. Mukaan tarttuivat Finkbräu Pils, Finkbräu Alkoholfrei, Nobelaner, Nobelaner Kesäolut sekä Grafenwalder Pils. Vertailu toteutui sokkotestinä, eli arviot on kirjoitettu ennen kuin paljastui mikä olut on mikin. Arviot muodostuivat perin pelkistetyiksi, sillä eihän tämmöisistä mitäänsanomattomista litkuista mitään pidempiä sepustuksia saa aikaiseksi.Nobelaner 4,5%: Mieto, karvautta tuoksussa ja maussa. Pientä makeutta aavistus liikaa.

Grafenwalder Pils 4,5%: Jälkimaku yllättävän hyvä. Todella mieto. Alkumaussa turhaa makeutta.

Finkbräu Alkoholfrei 0,5%: Hirveää paskaa. Läpeensä makea. Jälkimausta saattaa erottaa, että kyseessä on jonkinlainen mallasjuoma.

Finkbräu Pils 2,8%: Erittäin mauton ja voimakkaan happoinen. Maistuu melko lailla hiilihapotetulta vedeltä. Ja siinä ominaisuudessa tuote on jopa aika hyvä! Tämä mitään oikeaa olutta ole.

Nobelaner Kesäolut 4,5%: Mitäänsanomaton peruskalja. Keskinkertaisuuden keskinkertaisuus. Ei kuitenkaan liian makea. Ja taitaahan se metallinen hernekeitto taas lymyillä taustalla.

Kaikki oluet olivat väriltään lähes identtisiä eikä tuoksuissakaan suurta eroa ollut. Keppanavahvuiset olivat keskenään kovin samanlaisia, pieniä eroja oli lähinnä makeudessa. Niistä paras oli Grafenwalder, kakkosena Nobelanerin Kesäolut. Jos testissä olleista viidestä tölkistä on  pakko joku ostaa, niin suosittelen ehdottomasti Finkbräu Pilsiä. Se on yllättävän hyvä vähäalkoholinen virvoitusjuoma, jota juo ihan mielellään, kunhan ei ajattele sen olevan olutta. Joskin vanha kansanviisaus on hyvä pitää mielessä: Kyllä ykkösoluestakin humalaan tulee. Täytyy vain juoda enemmän.

6 kommenttia:

 1. Hauskahan tuollaisia on testailla, vaikkei siitä nyt mitään niin hirveästi koostuisikaan.. :D

  Itse pidin kesäoluesta, jotenkin mukavan raikas lager. Peruslaatua.

  t. Ølvenn

  VastaaPoista
 2. munkin mielestä tuo finkbräu pils maistuu aivain hiilihappo vedeltä. ei maistu ollenkaan oluelta.

  VastaaPoista
 3. Lidlin Grafenwalder on täysin hyvä olut. Siinä ei ole moitteen sijaa. Paöjon parempaa kuin suomalaiset oluet keskimäärin.

  VastaaPoista
 4. Jees niksmannin ohrapirtelöitä,sanoi vääpeli ryhmy.
  Kyll me nyt tolla Grafenwalderilla pärjätäänkin.

  VastaaPoista
 5. nain berliinissa vierailleena oluenystavana ja pitkan linjan baarimikkona voin todeta finkbrau pilssin olevan erittain tervetullut raikas tuulahdus omaan kotivaraani kesahelteena ja haimatulehdksen lapikayneena,mutta varovasti veljet ja siskot,varovasti. .hyva tuote.t.mld tre

  VastaaPoista