lauantai 22. tammikuuta 2011

Cidre Bouché La Bolée Bretonne Bio

- 4,0% - ??IBU - ??EBC - 0,75l pullo - Ranska -

Kyllä, juon joskus myös siideriä. Siidereiksi kutsutuista suomalais-ruotsalais-tyylisistä limutehtaan sivutuotteista pysyttelen toki erossa, mutta ranskalaisia omenajuomia juo jo ihan mielellään. Otsikossa esiintyvä nimi on mitä ilmeisimmin Alkon omaa tulkintaa. Moista nimeä, kun ei siideripanimon (vai mitä ne nyt ovat?) sivuilla mainita lainkaan. Taitavat toimia Les Celliers Associés:lla samalla tavalla kuin monilla olutpanimoillakin, eli kaiketi he myyvät samaa tuotetta muutamalla eri nimellä ja erilaisilla etiketeillä. En voi sanoa ymmärtäväni siidereistä juuri mitään, joten kirjoitan arvion puhtaasti oluenjuojan näkökulmasta.

Juoma muistuttaa ulkonäöltään erehdyttävästi kirkkaan meripihkaista ja hyvin vähävaahtoista vaaleaa lageria. Onneksi raikkaasta ja luonnollisen tuntuisesta tuoksusta sentään erottaa, että kyseessä ei todellakaan ole olut. Käyneiden omenoiden tuoksu puskee voimakkaasti esiin, muuta ei oikeastaan sitten erotukaan. Viinakaupan hylllyllä mainittiin juoman olevan puolikuivaa, mutta on tämä tosiasiassa melkoisen makeaa. Jälkimaku ikään kuin tartuttaa hampaisiin imelän sokerisen kalvon, mitä ei voi kovin positiivisena seikkana pitää. Maku on muilta osin oikein raikas ja omenainen, mutta makeus alkaa pian tökkimään aika pahasti. Lievästi happamanpuoleinen siideri uppoaa silti melkoisen mukavasti alas ja on suutuntumaltaan samaan aikaan pehmeää ja kirpeän kuplivaista. Onhan tämä selvästi "aitoa" siideriä, joskin paljon parempia ja kuivempia tuotteita saa jopa Alkosta. Päällimmäinen tunne, minkä Cidre Bouché La Bolée Bretonne Bio herättää on pakottava tarve päästä harjaamaan hampaat. On se vaan niin makiaa.

2/5

-Brettanomyces

3 kommenttia:

 1. Oletkos kokeillut Old Rascalia tai La Cidraie-siideriä. Jo vain maistuu. Minusta ei tosin sokeri haitannut tuossa yläpuolenkaan Biossa.

  Tyyne

  VastaaPoista
 2. Old Rascal on maistamatta, mutta La Cidraiea olen joskus juonut, joskaan tarkempia muistikuvia ei siitä jäänyt. Pitänee joskus testata uudestaan ja naputella jonkinlainen arvio. Enemmän olen noista ranskalaisista yleensä pitänyt, vaikka onhan esim. viinakaupasta saatava saarelaisten Aspalls ihan kelvollista.

  VastaaPoista
 3. Aika jees tuotetta on tämäkin ranskalainen tuotos. Briteistä tulee myös aika hyvää kamaa.

  VastaaPoista