torstai 16. syyskuuta 2010

Nevskoje Klassitšeskoje

- 5,0% - ??IBU - ??EBC - 0,5l pullo - Venäjä -

[15.10.2009] Vaaleankultainen väri, paksuhko ja nopeasti katoava vaahto. Tuoksu on olematon, joskin jonkinlaista ruohoisuutta voi havaita. Maltaan maku on makeahko, mutta täydellisenä yllätyksenä tulee selvästi erottuva humalan maku, jota tapaa äärimmäisen harvoin venäläisissä lagereissa. Humalaa on reippaasti enemmän kuin missä tahansa keskivertolagerissa ja Nevskoje Klassitšeskoje saattaisi jopa mennä pilseneristä. Olut on hieman happoisen oloinen sekä raikas. Jälkimaku on katkera ja oudon täyteläinen, vaikka muuten olut varsin kevyt onkin. Ylivoimaisesti paras maistamani venäläinen pohjahiivaolut!

3/5

[Edit. 6.12.2009] Klassitšeskoje menettelee myös tölkistä juotuna, mutta ei jostakin syystä tunnu enää yhtä hyvältä kuin pulloversio. Silti ansaitsee arvosanan 2,5/5.


















[Edit. 16.9.2010] Tarkoituksena oli selvittää vastaus jo 1300-luvun skolastikkojakin askarruttaneeseen kysymykseen: mitä eroa on Klassitšeskojen pullo- ja tölkkiversioilla. Eli join ne rinnakkain. Pullotuote on silminnähden tummempaa ja reippaasti kestävävaahtoisempaa. Kumpikin juoma on kuplivaista, mutta tölkkiversio vie voiton kuplien määrässä. Tuoksuissa ei juuri eroa ole, tölkki lienee aavistuksen makeampi. Maut ovat lähes mahdottomia erottaa. Tölkki on ehkä makeampi ja vähemmän katkera, tai sitten ei. Kumpikin tuote on venäläisittäin varsin mainio, mutta varsinkaan pullo ei ollut niin hyvää kuin muistin. Voi kyllä olla, että juomat eivät olleet tarpeeksi kylmiä.

-Brettanomyces

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti